Gezocht: vrijwilligers voor Plusbus Doesburg

Als zelfstandig adviseur van RegioBank zetten we ons graag in voor een leefbare buurt. Daarom helpen wij Plusbus Doesburg bij de zoektocht naar vrijwilligers.

Nieuws
Datum: 23-05-2024

Over Plusbus Doesburg
Al meer dan 30 jaar zet Plusbus Doesburg zich als stichting met uitsluitend vrijwilligers in voor vervoer van deur tot deur in de gemeenten Doesburg, Bronckhorst en Zevenaar, en naar grotere gemeenten zoals Arnhem, Zutphen en Doetinchem. De doelgroep bestaat uit mensen van 55 jaar en ouder en mensen met een beperking die minder goed of helemaal niet van het openbaar vervoer gebruik kunnen maken. Het vrijwilligersbestand van de stichting wordt steeds dunner, waardoor het steeds moeilijker wordt om de dienstregeling rond te krijgen. En dat terwijl er juist steeds meer ritaanvragen komen.

Wat ga je doen als vrijwilliger bij dit project?
Plusbus Doesburg kan alle hulp heel goed gebruiken. Zij zoeken vrijwilligers die willen werken als chauffeur of planner. Als chauffeur stap jij zelf de Plusbus in om inwoners van A naar B te brengen. Ben jij niet in het bezit van een B-rijbewijs, naar wil jij wel helpen als bijvoorbeeld ritbegeleider? Ook dat is mogelijk. Als planner verwerk en plan jij ritaanvragen en verstuur jij de routelijsten naar de chauffeur. Voor alle vrijwilligers van Plusbus Doesburg staat hulpvaardigheid en vriendelijkheid voorop. Jong of oud maakt niet uit: wij nodigen iedereen uit om zich aan te melden. Hoe meer steun uit de omgeving, hoe beter. Want een sociaal Doesburg maken we samen.

Directeur van De Hypotheek Advies Partner, zelfstandig adviseur van RegioBank in Doesburg, Roland Schepers over dit project:
‘Wij waren meteen heel enthousiast over Plusbus Doesburg. Hoe mooi is het dat we hiermee laten zien dat we ons samen inzetten voor een leefbare buurt. We hopen dat veel vrijwilligers zich melden.‘

Meld je nu aan!
Ben jij of ken jij de perfecte persoon voor deze job? Meld je dan nu aan. Wij brengen je graag in contact met Plusbus Doesburg. Stuur een e-mail naar bankzaken@hypotheekadviespartner.nl of neem telefonisch contact op met Lisa Jansen of Irene Konst via (0313) 483 210.

Klik hier voor meer informatie over Plusbus Doesburg.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag